Alweer een nieuwe kleicreatie: meisje op poef

Laatst ben ik weer met de rode chamotte klei aan de slag gegaan. Ik wilde iets groots maken, en dan bedoel ik hier de omvang. Ik zat te dubben of ik wederom een mollige vrouw zou maken. Staand deze keer want mijn vensterbank raakt vol van de zittende vrouwtjes met bungelende beentjes. Probleempje is dan alleen dat die schattige beentjes haar niet overeind zullen houden. Ik zou er een forse meneer bij kunnen zetten en twee kindertjes. Dan wordt het al gauw groot, maar misschien nog ietsjes te moeilijk. Mijn schetsblok staat inmiddels volgekliederd met allerlei figuurtjes en ik koos uiteindelijk voor het meisje op de poef. Een lastige, want hoewel ze er op tekening best aardig uitziet is ze behoorlijk gedetailleerd en ik weet niet of de klei daar zin in heeft.

Oke, genoeg gewauwel … aan de slag nu! Ik begin zoals altijd weer met het minder leuke karweitje om kleine stukjes klei op elkaar te plakken tot ik een grote homp heb. Wanneer ik de poef een heel eind klaar heb besluit ik deze meteen uit te hollen. Daarna vorm ik de bovenbenen, onderbenen, het bekken en de romp. De benen en het bekken zet ik alvast los op de poef om te bepalen of het formaat goed is. Dan hol ik de bovenbenen en het bekken alvast een beetje uit voor ik het vastplak op de poef. Ik boetseer de bovenbenen aan het bekken en de onderbenen aan de bovenbenen. Ik vorm de armen en het hoofd en maak opnieuw een opzet van het meisje op de poef.

Het is tijd om de boel op te ruimen, morgen is er weer een dag (denk ik). Jullie kunnen in het volgende blogartikel zien hoe ze geworden is.

Een gedachte over “Alweer een nieuwe kleicreatie: meisje op poef

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.