Fimoklei is ook leuk

In mijn eerste blogartikel heb ik gezegd dat ik na de asbak van de lagere school niet meer met klei ben bezig geweest. Uhm, dat was gelogen … niet expres, ik was helemaal vergeten dat ik zo´n 15 jaar geleden nog een blauwe maandag met fimoklei gespeeld heb. Toen ik bij een kennis op bezoek was zag ik dat ze met fimoklei hele leuke dingen maakte. Dat wilde ik natuurlijk ook en ik kreeg meteen een workshopje.

Fimoklei kun je kopen in heel veel kleuren en in hele kleine pakjes. Het werkt eigenlijk heel makkelijk, je hoeft er bijvoorbeeld niet op te letten dat er luchtbellen in je werk komen. Ook hoef je niet met slib te proberen een arm aan de romp vast te zetten, je hoeft het niet meer te schilderen omdat de klei gekleurd is. Tenslotte kan je kleifiguurtje gewoon in de oven waar je ook je taarten in bakt.

Ik had een boekje geleend waarin stap voor stap stond omschreven hoe je een muisje kon maken. Prompt had ik mijn huis vol met deze muizen. De een stond de afwas te doen, de ander verstopte zich onder een hoed en een ander stelletje ging er met een (playmobil)auto vandoor. Het was erg leuk om te doen, maar na een paar maanden was ik het zat en ik stopte ermee. Onlangs vond ik wat foto’s van de creaties van toen. De foto’s zijn gescand, de kwaliteit laat daarom wat te wensen over. Wanneer je op de foto´s klikt kun je de grotere versie bekijken.

2 gedachtes over “Fimoklei is ook leuk

  1. Had jij niet nog meer creaties, behalve muizen? Ik kan me jouw fimoklei-periode nog goed herinneren. Ik was er helemaal weg van. Jij bent een multi-creatief monster, José XD

    • Hm, een multi-creatief monster he.
      Ja, ik had behalve muisen ook wat bloemenkids gemaakt en een nijlpaard in bad. Die laatste is inmiddels verdronken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.