Eén onweersbui alstublieft

Je kunt mij een groot plezier doen met een flinke onweersbui. Ter inspiratie voor spannende verhalen bedoel ik dan. Als ik er zelf middenin zit ben ik er minder blij mee. Wanneer de eerste lichtflits de hemel doorklieft, veer ik op en spits mijn oren om niets te hoeven missen van de daarop volgende rollende donder.

Vanaf de bank zie ik hoe donkere wolken voorbijrazen en de takken van de bomen wild heen en weer zwiepen. De regen stort zich vol overgave op het dakraam. Niets heerlijkers dan comfortabel hangen op de bank of diep wegduiken onder je dekbed terwijl je de hoofdpersoon uit je verhaal lekker buiten voor een dichte deur laat staan. Ga maar eens uitzoeken hoe je dit onweer moet overleven.

Menig snodaard werd in mijn fantasie geboren tijdens een hels onweer om de rest van zijn leven nergens meer voor te deugen. Regelmatig worden er lijken versleept in de stromende regen omdat criminelen daar nou eenmaal de voorkeur aangeven. Op een warme zomeravond doe je zoiets gewoon niet, dan rooster je de ‘lijken’ op de BBQ. Ook liet ik eens een man om het leven komen, door de bliksem getroffen, toen hij met een spade iemand de genadeklap wilde geven. Ik kan er niets aan doen, bij de eerste donderklap gaan de radartjes in mijn hoofd draaien en trekken moordenaars hun jas aan om ‘buiten te spelen’.

Wat als je nou middenin zo’n heftige scene zit en het zonnetje schijnt vrolijk door je venster naar binnen? Geen nood, daar heb ik de perfecte oplossing voor. Met een selectie aan regen- en onweersbuien op cd kan ik door mijn ogen te sluiten in de juiste sfeer komen.
Als donkere wolken zich samenpakken kun je het, als hoofdpersoon in mijn verhalen, wel schudden!

2 gedachtes over “Eén onweersbui alstublieft

  • Dat verhaal staat in de koelkast, naast dat over Boris 🙂
   Ben nu eerst weer aan het kleien. Maar jij bent ook lekker bezig met schrijven zag ik, op je eigen blogje. Leuk hoor.
   Groetjes,
   José

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.