Op vakantie kan alles!

cruise - relaxAls je op vakantie bent, en het lukt je al na een paar dagen niet meer aan school of aan je werk te denken, lijkt vaak alles mogelijk. Waarom zou je niet in Frankrijk blijven en dat vervallen boerderijtje opknappen of in Toscane een camping beginnen?

Je kunt toch zo goed skieën? Waarom niet de hele winter in Oostenrijk skileraar spelen? Dat eigen bedrijfje dat je zo graag wilde beginnen kan toch ook in Wales gevestigd zijn aan de voet van de Snowdon of in Zuid-Spanje?

Soms hoef je slechts langs een werkplaats te lopen of een winkeltje binnen te gaan om een goed idee te krijgen (of te pikken) waardoor je hele toekomst zal veranderen (denk je). Die handgemaakte sieraden op Bali, kun je toch ook best in Katwijk aan Zee maken? Die leuke stoffen tassen die je in Praag zag, kun je toch zeker zelf wel maken en nog veel goedkoper ook! Zo’n enorme bank van mozaïek die in Barcelona staat wil ik ook in mijn tuin. Die schattige en stoere vogelhuisjes die je aan de Bodensee zag, kun je toch zelf ook wel in elkaar timmeren en beschilderen? En wat dacht je van die potten en schalen aan de Franse kust, na een cursusje pottenbakken kan ik voor mezelf beginnen.

Natuurlijk kan dat allemaal maar zodra je de voordeur van je huis opent, een stapeltje rekeningen van de vloer raapt en de eerste was aanzet, ben je dat allemaal allang weer vergeten. Pas als je de foto’s op je computer hebt staan en er een paar maanden later nog eens naar kijkt denk je “Verrek, ik zou een webwinkel beginnen in vogelhuisjes. Ik dacht toen dat dat kon.”
Ja, op vakantie kan alles!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.