Van homp klei tot twee vrouwtjes

Toen ik zondag aan de twee vrouwtjes begon had ik het idee dat ik er 4 a 5 uur aan zou gaan werken. Tijdens de ‘officiële’ kleiworkshop ben ik 3 uur bezig geweest en ik dacht met een paar uur extra net genoeg tijd te hebben. Forget it!
Het is maar goed dat ik bijtijds begon, anders had ik tot middernacht door moeten werken. Ik ben uiteindelijk tot 22.30 uur bezig geweest en heb alleen gepauzeerd voor het eten dat mister Zapper noodgedwongen zelf moest klaarmaken (dat doet ie anders nooit hoor). Behalve het bijhouden van mijn blog is dit is dus ook al verslavend (of ik ben gewoon verslavingsgevoeling).

Na het opzetten van de klei op mijn splinternieuwe draaischijf probeerde ik voorzichtig of ik het hompje er wel weer af kon krijgen. Niet dus! Sjitjes, wat nu. Met grof geweld (ook vocaal) lukte het de homp ietwat vervormd van de schijf te schuiven. Ik holde de homp alvast een beetje uit (dat moet namelijk als je het wilt bakken). Uiteindelijk onstonden er, na het ‘plakken’ van vele stukjes klei twee hompjes. Ik had overigens verwacht dat het lastig werken zou zijn met de draaischijf omdat deze natuurlijk tijdens het boetseren net draait op momenten dat je dat niet wilt. Maarrrr, deze draaischijf heeft een klein hupje waardoor de schijf blijft steken op een vast punt en vast staat. Als je iets meer kracht zet draait de schijf gewoon weer.

Daarna moest ik gaan snijden in de hompjes om de armpjes vorm te geven en de billen van beide dames mooi rond te maken. Ik wilde net als bij mijn eerste vrouwtje de benen laten bungelen. Dit lukte prima bij het mollige vrouwtje maar de slanke tante had ik iets gedraaid waardoor ik even niet meer wist waar ik haar benen kwijt moest. Eerst had ik ze naast haar gelegd. Dat zag er aardig uit. Later besloot ik de jurk langer te maken en de benen (zogenaamd) daaronder te laten bungelen. Na eindeloos glad strijken, bijsnijden en kneden moest het maar goed zijn (het was tenslotte tijd om naar bed te gaan).

Zie hier het eindresultaat. Door te klikken op de foto kun je deze vergroten.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.