Rode klei gevonden (aanschaf van boetseermateriaal)

Op een vrije middag, toen ik nog op zoek was naar een adres voor rode klei, vond ik op internet de cursus Thuis Boetseren. Je kunt hier afleveringen online bekijken en zien hoe een dame met het grootste gemak de leukste dingen boetseert. Ze maakt o.a. een beeld voor in de tuin, een stilleven en een gevelsteen en legt het heel duidelijk uit. Ook kun je hier vinden wat je allemaal nodig hebt om met boetseren aan de slag te gaan. Vooral dat laatste is erg handig als je, net als ik, een absolute beginner bent.

Ik maakte een lijstje met daarop materialen als een mirette (om je beeld uit te hollen), een lomer (om je beeld glad te maken), een draaiplateau (om je beeld van alle kanten te kunnen bekijken en bewerken), een kleisnijder (een draadje tussen twee stukjes hout) en wat houten gereedschap om je beeld mee te bewerken. Natuurlijk mocht het belangrijkste onderdeel, de klei, niet ontbreken.

Van de keramiekdame bij mij in de buurt had ik doorgekregen dat Cock Keramiek in Bergschenhoek alles heeft op het gebied van klei. Uiteraard nam ik eerst een kijkje op de website. Daar zag ik niets van wat ik van plan ben te maken, maar wel hele mooie vazen en schalen met prachtige schilderingen en glazuur erop. Belangrijk was ook te zien dat ze een groot assortiment hebben en dat ze op zondag open zijn. Heel fijn!

Ik had mijn vriend overgehaald om mee te gaan voor het sjouwen van de klei. Hij ging akkoord nadat ik hem beloofd had dat hij geen snijbonenstamppot hoefde te eten (heb ik lekker meer ;-)). Na over wat kronkelweggetjes gereden te zijn kwamen we aan bij de boerderij van Joop Cock. In het magazijn duizelde het me even, waar moest ik beginnen? Al snel kwam er een vriendelijke vrouw op me af die vroeg of ze me kon helpen. Toen ik haar vertelde dat ik een beginner was nam ze me op sleeptouw door de winkel. Nadat ze wist wat ik wilde maken, kon ze me precies vertellen wat ik nodig had. Zwaar beladen stonden we even later voor de toonbank. Jammer dat ik mijn kleisnijder heb laten liggen en dat er een pak klei te veel werd afgerekend, maar na één telefoontje werd dat snel opgelost. De klei is binnen!

Ik geef jullie alvast een tip voor Hemelvaartsdag mee. Ga naar de Goudse Keramiekdagen op 2 en 3 juni.

Een gedachte over “Rode klei gevonden (aanschaf van boetseermateriaal)

  1. Je keramiek dame is wel een nuttig contact je komt zo aan de juiste adressen voor je spulletjes. Als de cursus dan ook nog leuk is dan zou ik alvast contact opnemen met de diverse galeriën.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.